ГоловнаСуспільствоЖиття

Індійський суд засудив трьох українських моряків до 5 років в'язниці

Вироки винесли також 8 громадянам Великобританії та 14 естонцям

Індійський суд засудив трьох українських моряків до 5 років в'язниці
Фото: IRNA

Суд в Індії засудив трьох громадян України - членів екіпажу затриманого судна Seaman Guard Ohio - до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомив перший секретар департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Євген Ігнатовський.

"Вирок у цій справі винесли 11 січня цього року. Відповідно до нього членів екіпажу судна Seaman Guard Ohio, серед яких троє громадян України, засудили до п'яти років позбавлення волі. Таке рішення ухвалив суд першої інстанції Таміл-Наду в Індії", - сказав він.

За словами Ігнатовського, дипломатичні представництва України, Великобританії та Естонії, громадяни яких були серед членів екіпажу, разом з адвокатами напрацьовують подальші дії щодо захисту прав своїх громадян. Позиція захисту полягає в тому, щоб оскаржити рішення суду.

Вироки винесли 3 громадянам України, 8 - Великобританії і 14 - Естонії.

Нагадаємо, 12 жовтня 2013 року берегова охорона Індії затримала судно Seaman Guard Ohio (США) зі зброєю та трьома українцями на борту за 15 миль від портового міста Тутікорін.

Наприкінці грудня суд ухвалив рішення про звільнення під заставу всіх 35 іноземців. Сторона звинувачення подала апеляцію на це рішення, вважаючи, що воно може бути загрозою національній безпеці країни. На початку січня суд кілька разів переносив ухвалення рішення щодо апеляції прокуратури, але врешті задовольнив скаргу сторони обвинувачення.

На судні, яке не мало дозволу на заходження в індійські води, виявили 31 автомат і майже п'ять тисяч патронів. Крім того, на Seaman Guard Ohio було 1,5 тис. літрів дизельного палива, імовірно, придбаного нелегально. Заарештованим висунуто звинувачення в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, а також у незаконному придбанні палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram