ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікаря, який убив пацієнта, заарештували до кінця лютого

Хірургу з російського Бєлгорода "світить" до 15 років в'язниці

Лікаря, який убив пацієнта, заарештували до кінця лютого
Октябрьский районный суд г. Белгорода, Россия
Фото: sudrf.ru

Октябрський районний суд м. Бєлгорода, Росія, заарештував до 29 лютого лікаря Іллю Зелендінова, після удару якого в лікарні №2 Бєлгорода помер чоловік.

Про це інформує "Інтерфакс".

Як повідомляється, адвокат наполягав на міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або підписку про невиїзд. На думку адвоката, Зелендінов не представляє загрози суспільству і не перешкоджатиме розслідуванню справи. Слідчі ж наполягали, що Зелендінов може сховатися від слідства на території Узбекистану, де живуть його родичі.

У суді слідчі відзначили, що, за деякими даними, обвинувачений порушив громадський порядок і був помічений у вживанні спиртних напоїв на робочому місці.

Сам Зелендінов приніс свої вибачення близьким загиблого пацієнта, але своєї провини не визнав.

На засіданні у вівторок суд долучив до справи документи, що характеризують лікаря Зелендінова, а також розписку потерпілої сторони про те, що обвинувачений повністю покрив витрати на похорон і поховання загиблого.

За свідченнями свідків, загиблий і знайомий, що його супроводжував, поводилися чемно, виконували всі вказівки медиків, були тверезими. Під час медичної процедури пацієнт рефлекторно вдарив ногою медсестру і одразу ж вибачився. Саме цей удар пізніше став приводом для конфлікту. Навпаки, лікар під час події поводився дуже агресивно.

Нагадаємо, 9 січня Слідчий комітет у Бєлгородській області порушив проти лікаря міськлікарні №2 кримінальну справу за ч.1 ст.109 КК РФ (спричинення смерті через необережність). За версією слідства, 29 грудня 2015 року пацієнт, що надійшов у лікарню, під час однієї з процедур вдарив ногою медсестру. Лікар заступився за медпрацівника і вдарив пацієнта в обличчя. Пацієнт упав від удару. Причиною смерті потерпілого стала черепно-мозкова травма від удару потилицею об тверду поверхню підлоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram