ГоловнаСуспільствоЖиття

Верховна Рада лідирує в антирейтингу довіри українців

70% опитаних негативно оцінюють діяльність Президента, 82% - Кабміну

Верховна Рада лідирує в антирейтингу довіри українців
Фото: EPA/UPG

Згідно з результатами опитування соціологічною групою "Рейтинг", 70% українців не схвалюють діяльність Президента Петра Порошенка, 82% - Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка, 83% - Верховної Ради.

3% респондентів відповіли, що повністю схвалюють діяльність Президента, 22% - радше схвалюють, ніж ні, і 42% - зовсім не схвалюють, 28% - радше не схвалюють, 6% не змогли відповісти.

Фото: iri.org

На аналогічне запитання про уряд лише 1% опитаних відповів, що повністю підтримує діяльність Кабміну, 11% підтримують, 57% категорично не підтримують, 25% не підтримують, 5% не змогли відповісти.

Фото: iri.org

Також лише 1% респондентів відповів, що повністю схвалює діяльність Верховної Ради, 10% - радше так, ніж ні, 52% повністю не схвалюють, 31% не зовсім схвалює, 7% не змогли відповісти.

Фото: iri.org

Опитування проводили на замовлення Міжнародного республіканського інституту по всій території України, крім окупованих територій Криму і Донбасу, з 19 по 30 листопада 2015 року. Усього було опитано 1 800 повнолітніх респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, згідно із соцопитуванням, проведеним наприкінці грудня 2015 року, партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" залишається найбільш рейтинговою політичною силою в Україні, проте її підтримка за два місяці скоротилася з 20% до 16,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram