ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ створили нову гірничо-штурмову бригаду

Бійці провели огляд і отримали техніку й озброєння

У рамках підвищення бойових можливостей Збройних Сил України в оперативному командуванні "Захід" сформовано 10-ту окрему гірничо-штурмову бригаду.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони.

Зараз підрозділи нової бригади проходять доукомплектування.

Фото: mil.gov.ua

"Оперативне командування "Захід" доклало чимало зусиль, щоб укомплектувати керівні посади військової частини військовослужбовцями, які мають бойовий досвід виконання завдань антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що підрозділи сформовані й укомплектовані за надзвичайно короткий термін і вони вже прийняли військову техніку й озброєння.

Фото: mil.gov.ua
Фото: mil.gov.ua

Командиром бригади став герой України підполковник Василь Зубанич. Дислокуватися новий підрозділ буде в місті Коломия Івано-Франківської області та на Буковині.

"Які б небезпеки не загрожували державі цього року - особовий склад бригади буде до них готовим", - підкреслив командир.

Також сьогодні відбувся огляд, під час якого керівництво перевірило документацію військової частини й оглянули штатну зброю і техніку. Після огляду було розпочато практичні заняття з бойової підготовки гірських піхотинців.

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, у вересні Україна, Польща і Литва створили спільну військову бригаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram