ГоловнаСуспільствоЖиття

Двоє жителів Миколаєва отримали по 5 років в'язниці умовно за заклики створити "МНР"

Обвинувачені уклали договір зі слідством і зобов'язалися допомогти в розслідуванні

Двоє жителів Миколаєва отримали по 5 років в'язниці умовно за заклики створити "МНР"
Фото: infoborona.org

Ленінський районний суд Миколаєва засудив до п'яти років в'язниці умовно двох місцевих жителів за розповсюдження листівок із закликом створити "Миколаївську народну республіку".

Про це йдеться у вироку від 29 грудня 2015 року.

Встановлено, що підсудні у червні 2015 року змовилися зі ще 8 особами з метою посягання на територіальну цілісність України, шляхом розпалювання сепаратистських настроїв серед жителів Миколаєва. Члени злочинної групи мали позивні: "Моряк", "Матроскін", "Столяр", "Терміт", "Кузя", "Ярий", "Штефан", "Малий", "Твікс", "Одноокий".

Протягом липня-серпня злочинці виготовляли та розповсюджували сепаратистські листівки у Миколаєві і області. На листівках було зображено прапор із двоголовим орлом і написи "Миколаївська народна республіка" і "МНР".

Дії підсудних кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У суді обвинувачені уклали з прокурором угоду про визнання винуватості та зобов'язалися допомогти правоохоронцям у розкритті кримінального злочину. Суд затвердив угоду і засудив обвинувачених до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Також суд постановив звільнити засуджених з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, у серпні 2015 року в Миколаєві затримали сімох місцевих жителів, підозрюваних в антиукраїнській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram