ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі оголосили карантин

Епідпоріг перейдено в одному районі області, епідемія на підході ще в п'яти районах області та Тернополі

У Тернополі оголосили карантин
Фото: novorab.ru

У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на ГРВІ міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження з 18 січня тимчасово припинити заняття в загальноосвітніх і початкових школах, гуртках, ліцеях і позашкільних установах міста. Також буде обмежено проведення масових заходів у місті.

Про це повідомляє сайт Тернопільської міської ради.

Ректорам вищих навчальних закладів рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень проти грипу груп ризику. У місті буде забезпечено масковий режим у сфері обслуговування населення (торгівля, громадський транспорт, аптечна мережа, вокзали, пошта, банки, каси, установи культури тощо). Перевізники зобов'язані дотримуватися графіку руху з метою недопущення скупчення людей і їх переохолодження на зупинках.

За даними обласної СЕС, за останній тиждень інтенсивний показник на 10 тис. населення становив 31,3 випадки при епідпороговому значенні 33,3 випадки (94% порогового показника). Кількість хворих зросла порівняно з попереднім тижнем на 68,3%, серед дітей віком до 18 років - у 1,5 разу, дітей шкільного віку - в 1,6 разу. Епідпоріг перейдено в Тернопільському районі - на 31,5%, показники захворюваності наближаються до епідпорогу в п'яти районах області та Тернополі.

На грип А Н1N1 Каліфорнія (свинячий грип) в області захворіли чотири особи. Це підтверджують результати лабораторних досліджень.

Нагадаємо, в Україну повернувся пандемічний вірус грипу, який у 2009 році охрестили "свинячим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram