ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя-"колядник" Ігор Зварич вийшов на свободу за "законом Савченко", - ЗМІ

У пенітенціарній службі про звільнення Зварича нічого невідомо

Суддя-"колядник" Ігор Зварич вийшов на свободу за "законом Савченко", - ЗМІ
Фото: tsn.ua

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, засуджений за хабарництво, вийшов з в'язниці.

Про це інформує ТСН із посиланням на львівські ЗМІ.

Львівське видання "Варіанти" з посиланням на джерела в Державній пенітенціарній службі України повідомляє, що Зварича 12 січня було звільнено з Менської колонії в Чернігівській області, де відбував покарання, і він повернувся до Львова.

Виданню "Вести" інформацію про звільнення судді підтвердив його син Віктор Зварич. "Так, його звільнили днями", - сказав він. За даними видання, суддя-"колядник" вийшов на свободу за "законом Савченко", який передбачає, що один день, проведений у СІЗО, рахується за два дні ув'язнення. Ігор Зварич провів за ґратами сім років, більш ніж три з них - у СІЗО.

Водночас спікер управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області повідомив виданню Zaxid.net, що йому нічого невідомо про звільнення Зварича. У самій колонії і в управлінні пенітенціарної служби Чернігівської області коментар отримати не вдалося через вихідні.

1 липня 2015 року постановою начальника Менської ВК-91 Ігореві Зваричу надано дозвіл на проживання разом із членами його сім'ї в смт Макошине, де розташована колонія.

У вересні 2011 року екс-голову Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича за отримання хабарів і інші злочини засудили до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах терміном на 3 роки з конфіскацією майна.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві в грудні 2008 року.

Нагадаємо, Ігор Зварич написав у в'язниці книги "Mein Kampf in Ukraine", "Суддя комуніст" і "Суддя націоналіст".

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 23 грудня підписав Закон "Про вдосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", згідно з яким суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений у слідчих ізоляторах, як два дні відбування покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram