ГоловнаСуспільствоЖиття

Карантин оголосили в Черкасах та Сумській області

Навчально-виховний процес призупинено з 19 по 23 січня

Карантин оголосили в Черкасах та Сумській області

У загальноосвітніх школах Черкас з 19 по 23 січня (включно) призупиняється навчально-виховний процес. Таке рішення прийнято у зв'язку зі складними погодними умовами і загостренням епідемічної ситуації з гострих респіраторних захворювань і грипу.

Про це повідомляється на сайті Черкаської міської ради.

Розпорядження про введення обмежувальних заходів у зв'язку з наближенням області до епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ та погіршенням погодних умов 18 січня підписано головою Сумської ОДА. Згідно з документом, у всіх школах Сумської області з 19 січня вводяться карантинні заходи.

"Ми не чекаємо, коли область перетне епідпоріг - в цій ситуації важливо діяти на випередження. Тому до 23 січня рекомендуємо призупинити навчальний процес у всіх загальноосвітніх навчальних закладах області для недопущення поширення сезонних захворювань", - прокоментував тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Марченко.

Нагадаємо, епідеміологічний поріг в Україні поки що не перевищений. На цей час показник хворих становить 31,8 на 10 тис. осіб при епідеміологічному порозі в 58. З початку епідемічного сезону в Україні померло від грипу 46 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram