ГоловнаСуспільствоЖиття

"Праві" не дали провести в Києві "антифашистський" мітинг

50 людей переконали 10 згорнути акцію.

Близько 50 представників "правої" ідеології не дали провести в Києві "антифашистський" мітинг.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, близько 10:30 десяток молодих людей зібралися біля кінотеатру "Жовтень", щоб провести акцію, проанонсовану раніше у фейсбуці. Представники "лівої" молоді вирішили заявити про "неприпустимість існування в здоровому суспільстві неофашизму".

"Українці починають розуміти небезпеку, яку несуть ультраправі, якими б патріотичними гаслами вони не прикривалися. Сьогодні нерідко ультраправі опиняються по різні боки фронту, але цінності в них одні - протилежні загальнолюдським", - пояснили свій намір вийти на акцію організатори заходу.

Однак мітинг не відбувся. До місця збору біля кінотеатру "Жовтень" підійшли півсотні представників "правих". Після нетривалих переговорів "ліві" згорнули свою акцію і в супроводі поліції спустилися в метро.

Нагадаємо, в червні 2015 року "Правий сектор" зірвав проведення Маршу рівності (гей-параду) в Києві. Учасникам вдалося пройти лише 500 метрів Оболонською набережною, після чого акція завершилася. Весь час її супроводжували сутички з представниками "правої" ідеології, у тому числі "Правого сектору". Вони нападали на активістів і співробітників міліції (тоді ще поліції не було), кидали у натовп димові шашки і петарди з прикріпленими металевими елементами. Були поранені 9 міліціонерів, у тому числі один дуже серйозно - осколок, схожий на цвях, розірвав йому артерію. У справі проходять 7 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram