ГоловнаСуспільствоЖиття

Підполковник СБУ відсидить два дні на гауптвахті за затримання журналістів

У жовтні 2015 року в Києві затримали двох журналістів під час зйомок сюжету про дорогі автомобілі співробітників СБУ

Підполковник СБУ відсидить два дні на гауптвахті за затримання журналістів
Фото: vppnr.gp.gov.ua

Печерський райсуд Києва засудив до арешту на гауптвахті на дві доби одного з керівників підрозділу Головного управління Служби безпеки в Києві і області, який перешкоджав діяльності журналістів.

Про це повідомляє офіційний сайт військової прокуратури Центрального регіону.

2 жовтня 2015 року підполковник СБУ, перевищуючи надані йому службові повноваження, використовував військовослужбовців добового наряду ГУ СБУ у Києві та області для затримання журналістів програми "Схема", які знімали сюжет про дорогі автомобілі співробітників СБУ.

"Суд визнав "підполковника Б." винним, вивчивши складений військовою прокуратурою протокол про військове адміністративне правопорушення, передбачене ст.172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень)", - йдеться у повідомленні.

Під час ухвалення рішення суд врахував, що у полковника на утриманні перебуває троє неповнолітніх дітей, раніше він до адміністративної відповідальності не притягувався, а на службі характеризується позитивно.

Нагадаємо, 2 жовтня 2015 року співробітники СБУ затримали у Києві журналістів "Радіо Свобода" Михайла Ткача і Кирила Лазаревича під час зйомок сюжету про дорогі автомобілі співробітників відомства. Того ж дня керівник спецслужби Василь Грицак призначив службове розслідування у зв'язку з інцидентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram