ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив під вартою Віту Заверуху і ще двох підозрюваних у нападі на АЗС

У СІЗО утримують трьох підозрюваних.

Сьогодні Київський апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу затриманим за підозрою в нападі на АЗС і розстрілі міліціонерів 4 травня. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з зали суду.

Усього у справі проходять 6 осіб. Під арештом, відповідно до сьогоднішнього рішення суду, залишаються добровольці батальйону "Айдар" Віта Заверуха та Євген Кошелюк, а також активіст Данило Ситніков.

Ще двох підозрюваних - Миколу Мніщенка та Андрія Романюка - раніше випустили під домашній арешт, оскільки ті є неповнолітніми. Запобіжний захід для них залишився без змін. Останнього з шести підозрюваних - Вадима Пинуса на прізвисько "Морган" - застрелили на місці.

На відміну від Кошелюка і Ситнікова, Віта Заверуха, за словами її адвоката, має алібі.

"Лінія прокуратури проста: звинуватити в будь-чому і нехай сидять. Заверуха того дня була в селі Ведмеже Вушко за 400 кілометрів від цієї заправки. Ба більше, вона відійшла від цих хлопців за місяць до розстрілу на заправці, вийшла заміж, у неї був медовий місяць. Із Вітою все просто: як би зухвало вона не поводилася, у неї абсолютне алібі - її там не було", - запевняє адвокат Тетяна Монтян.

Вона також прокоментувала дії тих підозрюваних, які були тієї ночі на заправці.

"Морган, який загинув під час перестрілки, - дорослий хлопець, служив у батальйоні МВС, а ці малолітки просто поїхали з ним і хотіли поживитися. Хлопці настільки наївні, що не знали, що на заправках немає готівки. Вони молоді і грають у героїв замість того, щоб валити все на Моргана".

Прокурор у залі засідання відмовився коментувати справу для LB.ua.

Раніше МВС заявило, що підозрювані в цій справі зізналися в обстрілі поста ДАІ. Обстріл стався за два дні до нападу на АЗС. Після цього Віта Заверуха заявила про те, що під час затримання спецпідрозділом "Сокіл" її били, погрожували довічним ув'язненням і говорили, що зроблять організатором, якщо вона не надасть необхідні свідчення.

Нагадаємо, в ніч проти 2 травня в Києві двоє людей у масках напали на автозаправну станцію WOG. Вони поранили співробітника АЗС у руку і вкрали 823 гривні з каси. Під час погоні загинуло двоє співробітників міліції, ще троє були важко поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram