ГоловнаСуспільствоЖиття

"Корд груп" заявляє про захист майнових прав у судовому порядку Новости компаний

Група компаній "Корд груп" заявляє про старт активної стадії боротьби за свої майнові права інвестора в об'єкті незавершеного будівництва компанії "Градострой" (власник - Віктор Власов), розташованого в Києві по вулиці Здолбунівській, 13. "Корд груп" залишає за собою право на всі передбачені законом дії щодо стягнення коштів інвестування з ТОВ "Градострой".

"Корд груп" заявляє про захист майнових прав у судовому порядку
Фото: p-p.com.ua

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

Як наголошено в документі, "завдяки судовим ініціативам "Корд груп" відкрито виконавче провадження з примусового виконання судових рішень щодо "Градостроя". Предметом судових розглядів стали близько 30 млн грн інвестицій компаній, що входять у "Корд груп". "Градострой" чинить активний опір задоволенню судами наших законних вимог, що ще раз підкреслює непорядність пана Власова. Незважаючи на це, нам, захищаючи свої права, вдалося домогтися прийняття двох судових рішень - на 4,8 млн грн і 6,7 млн грн відповідно. В цей час Державна виконавча служба (ДВС) здійснює виконавчі дії щодо низки задоволених судами позовів, пред'явлених на різні суми".

У "Корд груп" припускають, що "кошти приватних інвесторів і компаній, які вклали чималі грошові ресурси в житловий будинок на вул. Здолбунівській, паном Власовим і його компанією були виведені і використані не за призначенням", а тому "операції "Градостроя" із коштами інвесторів повинні стати об'єктом пильної уваги правоохоронних органів". Окрім того, у представників "Корд груп" виникло припущення, що юридично квартири продають від імені іншої компанії. "При спілкуванні з представниками компанії "Градострой" у нас склалося враження, що вона вже не є замовником об'єкта по вул. Здолбунівській і не планує завершувати будівництво житлового комплексу", - йдеться в заяві.

"Наша мета - зупинити незаконний розпродаж активів компанії, частиною яких є квартири приватних інвесторів. Саме тому ми прийняли рішення ініціювати судовий процес про порушення справи про банкрутство ТОВ "Градострой". Відразу ж обмовимося: ми не розділяємо фатальних прогнозів низки інвесторів про те, що банкрутство поховає всі надії на завершення будівництва. Навпаки, в нашому розумінні цей процес допоможе встановити контроль над підприємством, запобігти розкраданню його активів. Справа про банкрутство - це аж ніяк не смерть проекту, адже за ним піде прийняття та реалізація санаційної програми, покликаної його відродити.

"Корд груп" прекрасно розуміє, що ліквідація ТОВ "Градострой" означає кінець надіям повернути кошти, які були інвестовані в будівництво. Тільки завершення будівництва і введення об'єкта в експлуатацію дає шанс "Корд груп", як і іншим інвесторам, сподіватися на задоволення своїх претензій. Упевнені, що перешкоджання виведенню активів компанії "Градострой" шляхом порушення справи про банкрутство - в інтересах усіх без винятку інвесторів", - зазначають автори заяви.

"Інвесторам необхідно знати, що, згідно з законодавчими нормами, у разі порушення справи про банкрутство, впродовж 30 днів із моменту публікації відповідної інформації в офіційних виданнях усім інвесторам необхідно письмово подати вимоги до ТОВ "Градострой". Упродовж 3 місяців буде сформовано комітет кредиторів. І саме комітет кредиторів буде юридично вищим органом управління ТОВ "Градострой", саме цей комітет розглядатиме та вирішуватиме питання, пов'язані з сануванням ТОВ "Градострой". До його складу буде обрано і найактивніших інвесторів. Обрання членів комітету кредиторів здійснюється зборами кредиторів, яке складається з усіх інвесторів і кредиторів, котрі заявили про свої вимоги до ТОВ "Градострой". Таким чином, інвестори отримають дієвий юридичний механізм не тільки прямого впливу на процеси, що відбуваються навколо будівництва, а й прямого управління", - зазначено в заяві "Корд груп".

Нагадаємо, "Корд груп" інвестувала в об'єкт компанії "Градострой" - житловий будинок у Києві по вул. Здолбунівській, 13, в 2007-2010 рр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram