ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати Київради підтримали введення нічних маршрутів

Перевізників виберуть на конкурсній основі

Депутати Київради підтримали введення нічних маршрутів
Фото: Макс Требухов

Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами рекомендує Київраді схвалити запровадження нічних маршрутів у столиці.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міськради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати розглянули петицію про створення нічних маршрутів у Києві та підтримали її", - повідомили в прес-службі відомства.

Йдеться про відкриття чотирьох нічних автобусних маршрутів (з 23:00 до 6:00): Залізничний вокзал - житловий масив "Виноградар" (проспект Свободи), вул. Кадетський Гай (із заїздом на Залізничний вокзал) - житловий масив "Троєщина", Залізничний вокзал (через Центральний) - житловий масив "Харківський", житловий масив "Новобіличі" (по пр. Перемоги із заїздом на Залізничний вокзал) - Лісовий масив.

Спочатку комісія обстежує дороги, якими курсуватимуть нові маршрути, щоб визначити їхню відповідність вимогам Єдиних правил ремонту і утримання доріг, вулиць і залізничних переїздів. Після цього буде складено акт про їхню готовність до відкриття із зазначенням дати відкриття і дати пробного рейсу.

Потім департамент транспортної інфраструктури підготує наказ, внесе нові маршрути до реєстру загального користування. Фактична робота планується з березня.

Перевізників нічних маршрутів буде визначати конкурсний комітет.

"Перевізник-переможець отримає право самостійно визначати вартість проїзду в нічний час, але вона повинна бути економічно обґрунтована й узгоджена з міською владою", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, електронна петиція про запуск у Києві нічного транспорту набрала 10 854 підписи при мінімально необхідних 10 000. Після цього мер Віталій Кличко доручив комісії Київської міськради з питань транспорту розглянути це питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram