ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти поєднали "живим ланцюгом" береги Дніпра у Києві

У столиці відбулася низка заходів, присвячених Дню Соборності

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, активісти поєднали правий і лівий береги Дніпра у Києві "живим ланцюгом, приурочивши акцію до річниці підписання Акта про Злуку УНР і ЗУНР у 1919 році. Щоправда, цього разу охочих продемонструвати свою патріотично налаштовану позицію в мороз виявилося не так багато - до 100 осіб. Вони протягнули блакитне і жовте полотна, зустрівшись на середині мосту. Серед активістів був і мер Львова Андрій Садовий.

Крім того, як повідомляє кореспондент LB.uа, цього дня відбулися також дві акції на Софійській площі. Одна - політична. Її організаторами та учасниками виступили представники Народного Руху України, КУН, УПА, "Просвіти", Спілки Офіцерів України. Друга - громадська - під назвою "United Ukraine". У її рамках продемонстрували фото, зібрані під час однойменного флешмобу, що проводився 11-21 січня в Україні та інших країнах. На фотографіях люди у різних країнах тримають таблички з написом "Україна Єдина".

Зазначимо, що у грудні 2015 року президент Петро Порошенко видав Указ про святкування Дня Соборності, тож святкування має відбутися з розмахом і на державному рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram