ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив ще одного учасника бійки на Драгобраті під заставу

Розгляд апеляції тривав понад 5 годин

Суд відпустив ще одного учасника бійки на Драгобраті під заставу
Боец ПС Василий Василинюк (прозвище "Цвик")
Фото: mukachevo.net

Апеляційний суд Закарпатської області дозволив випустити під заставу одного бійця "Правого сектору" Василя Василинюка (прізвисько "Цвик"), заарештованого за бійку з охороною готелю "Хата Магната" на гірськолижному курорті Драгобрат у Закарпатській області.

Про це повідомляє місцевий сайт Mukachevo.net.

Таким чином, суд визнав рішення Ужгородського міськрайонного суду про взяття Василинюка під варту на 60 діб недійсним.

Водночас суд передбачив можливість випустити підозрюваного під заставу в розмірі 40 мінімальних зарплат, що становить 55 120 гривень.

Додамо, що розгляд апеляції тривав більш ніж 5 годин.

Після двох позитивних для затриманих бійців рішень суд вирішив залишити під вартою бійця ПС Петра Угрина (на прізвисько "Педро"). Він пробуде в СІЗО близько 60 діб, тобто до 8 березня. Аналогічне рішення було прийнято стосовно бійця Василя Малковича ("Хорват). Під час оголошення рішення нардеп Володимир Парасюк жбурнув склянку в бік прокурорів, і в залі суду почалася бійка. Судді заявили, що засідання завершено, проте активісти спробували заблокувати їх у нарадчій кімнаті. Як повідомляє прес-служба "Правого сектору", пізніше було ухвалено рішення перевести "Хорвата" і "Педро" до лікарні.

Сергія Тищенка (на прізвисько "Нацик") суд відпустив на поруки депутатів.

Нагадаємо, раніше суд відпустив на поруки нардепів ще одного учасника конфлікту - бійця ПС Антона Окорокова (позивний "Бєс"). 

Конфлікт на Драгобраті стався 10 січня - в готелі "Хата Магната" у закарпатському селі Ясіня п'ятеро бійців ДУК "Правий сектор" побилися з охороною туристичного комплексу. За версією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, п'яні бійці влаштували розбірки з персоналом, побили одного з кухарів і бармена, після чого працівники турбази і туристи затримали всіх п'ятьох. Увечері 11 січня двох затриманих заарештували, а ще трьох забрали до лікарні прямо із залу суду.

20 січня Ужгородський міськрайонний суд визнав затриманих бійців ПС потерпілими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram