ГоловнаСуспільствоЖиття

У Черкаській області податківець відмовився від хабара

"Відкупитись" хотіли виробники фальсифікату

У Черкаській області податківець відмовився від хабара
Фото: sbu.gov.ua

У Черкаській області працівник фіскальної служби відмовився отримувати хабар і попередив про зроблену йому пропозицію відповідний підрозділ із запобігання та протидії корупції в органах ГФС.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ГФС у Черкаській області.

Як повідомив начальник відділу власної безпеки при ГУ ГФС в Черкаській області ГУВБ ГФС України Володимир Капура, 21 січня працівники військової прокуратури Черкаського гарнізону спільно з працівниками ГУ ГФС в області задокументували факт передачі двома громадянами неправомірної вигоди (хабара) працівникові фіскальної служби.

Фіскал відмовився підтримати корупцію і прийняти хабар.

Гроші призначалися в якості винагороди за не здійснення працівником ГФС заходів щодо документування протиправної діяльності зазначених осіб з виготовлення та продажу фальсифікату.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину і розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Нагадаємо, 16 січня три київські податківці попалися на хабарі 3,8 млн гривень. Двоє співробітників податкової інспекції Шевченківського району та начальник відділу Солом'янського управління ГФС вимагали гроші від директора підприємства за те, щоб держава відшкодувала йому 14 млн гривень ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram