ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі Кернеса продовжиться 1 лютого

Потерпілі не з'явилися на засідання

Суд у справі Кернеса продовжиться 1 лютого
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 25 січня, Київський райсуд Полтави продовжив розгляд справи харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Суд допитав першого віце-мера Харкова Ігоря Терехова та екс-начальника міськуправління МВС Ігоря Болюха. Потерпілі Сергій Ряполов і Олександр Кутятін не з'явилися на засідання, інформує Об'єктив.

У понеділок пройшло сьоме засідання в рамках розгляду справи по суті. Наступне засідання відбудеться 1 лютого.

На суд як свідків викличуть слідчого Олександра Колесника і охоронців мера Олександра і Сергія Власенків. Також на засідання викличуть потерпілого Сергія Ряполова.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала справу Кернеса до суду наприкінці березня. Спочатку справу мав розглядати суд Харкова, проте ГПУ домоглася перенесення процесу в Полтаву. Підготовчі засідання цього суду всіляко затягувалися - Кернес не з'являвся на суд, у приміщенні вимикали світло і таке інше. 5 жовтня відбулося перше засідання в рамках розгляду справи по суті

Кернеса і двох його охоронців звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу - у незаконному позбавленні волі, катуванні та погрозі вбивством активістам харківського Євромайдану. При цьому, як заявив голова МВС Арсен Аваков, Кернес особисто бив активістів. Мер не визнає себе винуватим і називає звинувачення "чорним піаром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram