ГоловнаСуспільствоЖиття

У двох областях України зафіксовано температуру, нижчу за 25 градусів

Через сильні морози і рясні снігопади у школах продовжили вимушені канікули

У двох областях України зафіксовано температуру, нижчу за 25 градусів

У Харківській і Сумській областях 25 січня зафіксували падіння температури до мінус 26 градусів.

Про це повідомляє ТСН.

У Сумській області вдень температура піднялася з мінус 25 до мінус 18 градусів. За останні два тижні від переохолодження в області постраждали понад півсотні людей, п'ять осіб загинули. У місті й області відкрито стаціонарні пункти обігріву. Літнім людям медики радять перечекати холоди і не виходити з дому без виключної потреби.

На допомогу пенсіонерам та інвалідам Сумська міська рада тимчасово віддала свої службові автомобілі. 5 авто, котрі возили мера та його заступників, зараз працюють у центрі соцдопомоги. Соціальні патрулі розвозять пенсіонерам продукти харчування і доправляють людей до лікарень.

Складною залишається ситуація із захворюваністю на грип і ГРВІ. Епідпоріг в області перевищено майже втричі. Від пандемічного грипу А H1N1 у Сумській області померли сім осіб. У школах, дитсадках і ПТУ вирішили продовжити карантинні заходи. Вимушені канікули для учнів триватимуть щонайменше до 1 лютого.

У Харкові вранці 25 січня на зупинках у спальних районах стояли натовпи людей. Кожна десята машина не змогла вийти на маршрут через технічні причини.

Одна людина в Харківській області замерзла насмерть. Кількість обморожень за останні дні зросла в рази. В області рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву. Працюють і територіальні центри соцдопомоги.

Через сильні морози і рясні снігопади в школах Харківської області з 25 січня продовжили вимушені канікули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram