ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя, яка відправляла за ґрати активістів Майдану, розглядатиме справу LB.ua

До журналістки і редакції позивається адвокат іншого судді, який заарештовував "майданівців".

Суддя, яка відправляла за ґрати активістів Майдану, розглядатиме справу LB.ua
Судья Владимир Бугиль и адвокат Ростислав Кравец
Фото: Виктория Герасимчук

Адвокат судді Володимира Бугеля - Ростислав Кравець - подав до суду на LB.ua і журналістку, заступницю головного редактора Вікторію Герасимчук.

Кравець вимагає спростувати фрази з тексту “Такі судді потрібні самому”: "За моєю спиною йому пошепки вторив інший адвокат - як потім з'ясувалося, це був захисник судді Володимира Бугеля - Ростислав Кравець. Він раз у раз пирхав, висловлюючи своєму сусідові коротку думка про інтелектуальні здібності членів ВРЮ (до речі, цього року Ростислав і сам безуспішно претендував на членство у ВРЮ - LB.ua)”.

А також фразу “...- Ну що, обісралися?! - злорадно прошипів за моєю спиною адвокат Кравець", незважаючи на те, що редакція на прохання адвоката прибрала згадку його прізвища із цього речення.

Текст, нагадаємо, розповідає про те, як Вища рада юстиції намагалася звільнити кількох суддів, які за часів Майдану заарештовували активістів. Зокрема того дня розглядали питання звільнення суддів Володимира Бугеля, Світлани Гайдук і Наталії Гриньковської, які призначали по два місяці арешту затриманим за події на Банковій.

Усі троє є суддями Шевченківського суду міста Києва. Гайдук і Гриньковська розглядали справи дев'ятьох побитих на Банковій разом із ще однією суддею - Валентиною Малиновською. Вікторія Герасимчук висвітлювала те, що відбувалося в Шевченківському суді того дня (читайте репортаж “Є такий злочин - отримувати кийком по голові”), а також через рік писала про те, що ніхто із суддів не зазнав жодної кари, ба більше - всі продовжують свою роботу (читайте текст “Вас кошмари не мучать?”).

Одна зі згаданих у статтях суддів - Валентина Малиновська - розглядатиме справу Кравця проти LB.ua. Нагадаємо, справи між суддями розподіляють за допомогою автоматичної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram