ГоловнаСуспільствоЖиття

Дівчина прокурора АТО із доходом 1700 гривен купила Land Cruiser за 1,21 млн

Офіційний дохід Ірини Немець за 10 років виявився вдесятеро меншим від вартості придбаної машини

Дівчина прокурора АТО із доходом 1700 гривен купила Land Cruiser за 1,21 млн
Константин Кулик
Фото: nashigroshi.org

Співмешканка військового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика Ірина Немець 2014 року купила позашляховик вартістю 1,21 млн грн, хоча її офіційний річний дохід становив 1687 гривень.

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на рішення Солом'янського райсуду Києва від 15 січня 2016 року.

Як повідомляють, у рамках кримінального провадження з приводу можливого незаконного збагачення військового прокурора Кулика Національне антикорупційне бюро звернулося до суду з проханням надати доступ до документів про придбання позашляховиків його співмешканкою Іриною Немець і матір'ю Світланою Кулик.

Йдеться про автомобіль Toyota Land Cruiser-200 вартістю 1,21 млн грн, який придбала Ірина Немець, а також Тoyota RAV4 вартістю 459 тис. грн, оформлений на Світлану Кулик. Обидві машини 2014 випуску і придбані того самого року.

Жодного із цих автомобілів не вказано в декларації Кулика за 2014 рік, оскільки ні матір, ні співмешканку, яка, за даними слідства, є матір'ю його дітей, прокурор у декларації в розділі "члени сім'ї" не вписав.

Згідно з договорами купівлі-продажу зазначених автомобілів, розрахунок за позашляховики мав здійснюватися безготівковим платежем на рахунок фірми-постачальника в "Кредит Агріколь Банку". Гроші мали перевести з рахунку в "Діамантбанку".

"Разом із тим, гроші на рахунок вносили готівкою, про що свідчать відповідні квитанції. Тому фактично позашляховики купували за готівку", - пояснили в НАБУ.

Обґрунтовуючи необхідність перевірити обставини придбання цих автомобілів, НАБУ вказало той факт, що, згідно з даними податкової, офіційний дохід Ірини Немець у 2014 році, тобто в рік придбання автомобіля, становив 1687 грн, а сукупний дохід за останні 10 років - 111962 грн. Це вдесятеро менше від вартості придбаної машини.

Для з'ясування розміру витрат прокурора Кулика, його співмешканки і матері суд задовольнив прохання НАБУ і надав доступ до банківських документів.

Нагадаємо, 2014 року Кулик задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв м в елітному житловому комплексі в Києві. Видання "Донецька правда" з'ясувало, що Кулик, а також його родичі стали власниками ще кількох дорогих квартир у столиці. Крім того, НАБУ встановило, що Немець відвідує спортивний клуб "Царський", де річний абонемент коштує від 40 до 520 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram