ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти вимагають закрити кримінальну справу проти захисників скверу на Осокорках

Активістів, які постраждали від рук "тітушок", звинувачують у хуліганстві.

Сьогодні біля будівлі прокуратури Дарницького району пройшла акція на захист активістів, які перешкоджали будівництву величезного торговельно-розважального центру біля станції метро "Осокорки". Нагадаємо, 19 травня місцеві жителі й активісти знесли паркан на місці незаконної забудови, де раніше розташовувався сквер. Тоді "тітушки" атакували активістів і міліцію, було поранено десятки людей.

У підсумку договір із забудовником було розірвано, ділянці повернули статус скверу. Однак деякі з активістів проходять у справі як обвинувачувані. Як повідомляє кореспондент LB.ua, їм інкримінують хуліганство, вчинене з "неповаги до громадськості" (у тому числі через перекриття дороги).

Серед підозрюваних - "свободівці" Володимир Тищенко та Сергій Бойко, помічники депутата Київради Володимира Бохняка Олесь Олійник і Людмила Бей, активіст Анатолій Фролов.

Присутні (серед яких були і Олесь Олійник, і Людмила Бей) біля будівлі прокуратури вимагали закрити кримінальні справи, які вони вважають сфабрикованими. До активістів вийшов заступник прокурора району і запросив на переговори Людмилу Бей. Відзначимо, що на місці висадженого нещодавно скверу, який вдалося вберегти киянам, у ніч проти 24 січня невідомі спиляли 16 кленів. Голова департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці запідозрив, що до вандалізму може бути причетний забудовник, в якого відібрали цю ділянку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram