ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ припинила діяльність інтернет-пропагандиста, який співпрацював з ФСБ

Передана ним інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області

СБУ припинила діяльність інтернет-пропагандиста, який співпрацював з ФСБ

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність жителя Запоріжжя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Як повідомляється, за завданням кураторів з т. зв. "ДНР" чоловік розміщував в Інтернеті на різних інформаційно-політичних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу. Запорожець також закликав до акцій громадянської непокори чинній владі, розміщував інформацію для збільшення соціальної напруги в суспільстві і дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Себе він позиціонував прихильником ідеї створення фейкової "Запорізької народної республіки" у складі так званої "Новоросії".

Співробітники спецслужби також встановили, що в 2015 і на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через Інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій і проукраїнських діячів регіону.

Інтернет-агітатор пересилав своїм кураторам також зібрані ним відео- та фотоматеріали з докладним описом охорони та слабких місць, стратегічних і оборонних об'єктів регіону. За оперативними даними, ця інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у запорожця комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, 25 січня співробітники Служби безпеки вилучили серверне обладнання з технічного майданчика провайдера "Адамант" у справі про розслідування діяльності міжнародного хакерського угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram