ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму намагалися затримати онука Джемілєва

Невідомі люди вимагали, щоб Ерол Абдулжелілов поїхав з ними для з'ясування "якихось питань"

У Криму намагалися затримати онука Джемілєва
Эрол Абдулжелилов
Фото: 15minut.org

Онука народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва 2 лютого намагалися затримати в окупованому Криму.

Про це інформує QHA.

Згідно з повідомленням, в будинок Ельзари Абдулжелілової (дочки Джемілєва) в селі Щебетовка біля Коктебеля прийшли семеро невідомих, які представилися "працівниками Федеральної міграційної служби". Серед них також був дільничний. Під приводом паспортного контролю вони запропонували пред'явити паспорти всіх проживаючих у будинку.

Також у Абдулжелілової запитали, чи не приїжджав хто-небудь з родичів останнім часом. Вона відповіла, що якщо вони мають на увазі її батька - то ні, він не приїжджав.

Після цього невідомі поїхали, проте повернулися вже через 20 хвилин разом з фахівцем-експертом "ФМС" республіки Крим. Вони почали вимагати, щоб Ерол Абдулжелілов "просто" поїхав з ними для з'ясування якихось питань, на що отримали категоричну відмову.

Так звані представники "ФМС" знову поїхали.

Антикорупційний жупел, Джемілєв про блокаду і нова пісня Brutto

За словами місцевих активістів, які прибули розібратися в ситуації, "правоохоронці" після перевірки документів хотіли забрати у відділення поліції онука Мустафи Джемілєва Ерола Абдулджелілова, який нещодавно приїхав до Криму з навчання, щоб відвідати сім'ю. При цьому, коли він перетинав "кордон" на шляху з Херсона до Криму, співробітники прикордонної служби ФСБ затримали його на 2:00 години, повідомляє 15 минут.

Приїзд активістів завадив незаконним діям "правоохоронців" і змусив їх поїхати. При цьому один з представників влади пригрозив, сказавши, що вони можуть повернутися і "по-іншому".

Нагадаємо, Київський районний суд Сімферополя 20 січня заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Мустафу Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram