ГоловнаСуспільствоЖиття

2015 року ГПУ передала до суду 11 корупційних кримінальних справ на 14 посадових осіб

До суду також відправлено 4 корупційні кримінальні справи на 5 суддів

2015 року ГПУ передала до суду 11 корупційних кримінальних справ на 14 посадових осіб
Фото: uagolos.com

Генеральна прокуратура України у 2015 році передала до суду 11 корупційних кримінальних справ з обвинувальними актами стосовно 14 посадових осіб.

Про це під час зустрічі зі спікерами парламентів Північної Європи та Балтії заявив генпрокурор Віктор Шокін, повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

"У 2015 році слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України до суду з обвинувальними актами направлено 11 кримінальних проваджень щодо 14 посадових осіб з ознаками корупції", - повідомив генпрокурор.

Віктор Шокін також зазначив, що за минулий рік до суду з обвинувальними актами з ознаками корупції направлено 4 кримінальні справи щодо 5 суддів.

За його словами, триває розслідування кримінальних проваджень щодо екс-чиновників колишньої влади про розкрадання і розтрату грошових коштів, зловживання службовим становищем і т.ін.

Заступник генпрокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Національне бюро розслідувань України під процесуальним керівництвом прокурорів Антикорупційної прокуратури вже відкрило понад 30 кримінальних проваджень щодо високопоставлених чиновників.

Нагадаємо, 2 лютого Генпрокуратура відкликала всі звинувачення на адресу судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, який засудив екс-міністра внутрішніх справ і нинішнього голову фракції Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі.

Пізніше повідомили, що ГПУ знову попросить Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) відсторонити Сергія Вовка з посади судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram