ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі Корбана оголосив перерву до 8 лютого

За цей час суд повинен викликати для допиту свідків у справі політика

Суд у справі Корбана оголосив перерву до 8 лютого
Фото: Сергей Нужненко

У засіданні Апеляційного суду з розгляду скарг адвокатів Геннадія Корбана на його арешт оголошено перерву до 11:00 8 лютого.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар партії "УКРОП" Євгенія Кравчук.

"Формально це "перерва для відпочинку", як сказав суддя Денис Масенко. За цей час суд повинен викликати для допиту свідків у справі політика", - написала вона.

Як повідомляють, суд відмовився продовжити розгляд апеляції раніше, про що просила сторона захисту, аргументуючи це наявністю інших справ.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на взяття під варту до 29 лютого 2016 року. Апеляція Корбана була запланована на 5 січня, проте її перенесли спочатку на 13 січня, потім на 22 січня, потім на 25 січня, після чого на 2 лютого.

Стосовно Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників; створення та участі у злочинній організації; привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"; перешкоджання діяльності виборчих комісій. Досліджують також факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом, і ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram