ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала одного з ватажків "ЛНР"

Сергія Корсунського спіймали в Полтавській області

Служба безпеки України затримала Сергія Корсунського, якого обґрунтовано підозрюють у причетності до терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуці.

Служба безпеки України щойно затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористично...

Опубліковано Гітлянською Оленою 3 лютого 2016 р.

Як наголошують, співробітники СБУ затримали С. Корсунського в Полтавській області та доставляють його в органи судочинства для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, 2 лютого в одному з київських ресторанів помітили учасника захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а пізніше одного з ватажків "ЛНР" Сергія Корсунського.

За інформацією з відкритих джерел, Сергій Корсунський був одним із лідерів "ЛНР" до середини квітня 2014 року. Він командував одним із двох основних збройних угруповань - "Армією південного сходу". Через конфлікт із "Народним ополченням" Олексія Мозгового Корсунський покинув лави сепаратистів.

Восени 2014 року Корсунський навіть висував свою кандидатуру в народні депутати по 105-му виборчому округу (частина Луганська). Втім вибори там так і не відбулися.

За інформацією блогера Сергія Іванова, Корсунський колись був активістом "Нашої України", а потім "раптово присів на пару років у СІЗО - за вимагання". Взимку 2014 року він був учасником луганського Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram