ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейський влаштував бійку з активістами в кабінеті міністра юстиції

Люди намагалися потрапити на прийом до міністра

Громадські активісти, зокрема і з "Комітету визволення політв'язнів", намагалися сьогодні потрапити на прийом до міністра юстиції Павла Петренка з вимогою реформувати установи Пенітенціарної служби, в яких панує антисанітарія і нелюдські умови утримання.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, організатори відмовилися від традиційних акцій, вирішивши особисто потрапити до міністра в години прийому громадян. До них долучилися мешканці гуртожитку, який перебуває на балансі Міністерства юстиції і в даний час, за словами людей, приватизований, через що їх із дітьми виселяють на вулицю.

Присутні без перешкод зайняли кабінет міністра, оскільки, нагадаємо, тривав особистий прийом громадян, проте керівника відомства вони не застали. У міністерстві послалися на те, що міністр у складі уряду перебуває у Верховній Раді, пообіцявши, що він під'їде пізніше, однак Петренко так і не з'явився. Замість нього до людей вийшли його заступники, також прибула велика кількість поліції.

Серед силовиків активісти впізнали трьох осіб, які, за їхніми словами, брали участь у розгоні Майдану. Одним із них був Вадим Гумен (відомий як Вадік Гумен - герой публікації LB.ua), інший - категорично відмовився називатися, влаштував бійку, в тому числі напавши на кореспондента LB.ua.

Представники міністерства прийняли звернення громадян і призначили кожній із груп окрему зустріч. Мешканцям гуртожитку пообіцяли увімкнути світло і газ, які до сьогодні були відімкнені, до повного врегулювання ситуації. Після цього активісти розійшлися.

Крім того, активісти передали правоохоронцям заяви на осіб, які брали участь у подіях на Майдані, а також на поліцейського, який влаштував бійку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram