ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області встановлять нову 135-метрову телевежу

Телевежу Україні подарували західні партнери.

У Луганській області встановлять нову 135-метрову телевежу
Татьяна Попова
Фото: mip.gov.ua

Найближчим часом у Луганській області буде встановлена нова 135-метрова телевежа для забезпечення мовлення українських телерадіоканалів на окуповану частину області. Телевежу надали Україні в безкоштовне користування зарубіжні партнери. Приблизно через місяць обладнання приїде в Україну.

Про це 5 лютого на прес-конференції в Луганській військово-громадянській адміністрації заявила заступник міністра інформаційної політики України Татяна Попова, повідомляється на сторінці Луганської ОДА в Фейсбуці.

"Я не можу поки що точно вказати вам місто, де буде встановлена телевежа, тому що ми ще не визначилися з місцем установки", - відзначила заступник міністра. За її словами, установка вежі буде коштувати кілька сотень тисяч гривень. Займатися цим буде підрядник, якого визначить місцева влада.

Відповідаючи на питання, чи вдасться охопити мовленням всі захоплені території, заступник міністра зазначила, що це можливо зробити тільки в середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужного передавача. Великі агломерації, такі як Донецьк і Луганськ, можливо покрити українським телерадіомовленням з побудованих навколо цих міст найвищих телевеж.

Нагадаємо, 4 лютого Верховна Рада підписала механізм встановлення факту народження і смерті на тимчасово окупованій території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram