ГоловнаСуспільствоЖиття

Деканоїдзе: переатестація поліцейських закінчиться через півроку

До червня патрульна поліція буде діяти в 29 великих містах України

Деканоїдзе: переатестація поліцейських закінчиться через півроку
Хатия Деканоидзе
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе прогнозує, що переатестація поліцейських України закінчиться через шість місяців, а на реформу структури загалом необхідно до п'яти років.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Зараз ми завершуємо процес у Хмельницькій області. Запускаємо менші області в порівнянні, тобто Волинь, незабаром буде Західна Україна. Потім Одеса, Миколаїв, Харків. Піде ось так. А я так думаю, що за шість місяців переатестація закінчиться", - зазначила вона.

Статистику "відсіяних" правоохоронців Деканоїдзе пообіцяла оприлюднити через кілька днів, відзначивши, що не кожен український міліціонер був хабарником і "кришував" бізнес.

Також шеф Нацполіціі висловила надію, що до червня патрульна поліція буде діяти в 29 великих містах України, а в маленьких містах і селах почнуть працювати спеціальні групи реагування, які були введені недавно в Білій Церкві.

Деканоїдзе також зауважила, що такі "рудименти радянської міліції", як райвідділи і ДАІ, будуть скасовані.

Детальніше про те, як працюють атестаційні комісії для колишніх міліціонерів, а також про те, як правоохоронці здають "іспити", читайте в матеріалі LB.ua "Прощай, міліціє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram