ГоловнаСвіт

У Москві невідомі напали на Касьянова, - ЗМІ

Чеченці вдарили його тортом

У Москві невідомі напали на Касьянова, - ЗМІ
Фото: www.segodnya.ua

Невідомі напали на лідера російської партії "Парнас" Михайла Касьянова.

Повідомлення про це сам політик підтвердив "Медиазоне".

За словами члена федеральної політичної ради партії Наталії Пелевіної, напад на Касьянова стався в одному з ресторанів Москви. Вона розповіла, що до Касьянова підійшли близько 20 чеченців, коли він вечеряв. "Кілька з них ударили його тортом", - зазначила Пелевіна.

При цьому самої Пелевіної в ресторані не було, і про конфлікт вона розповіла зі слів Касьянова та його охорони. Пелевіна зазначила, що охорона ресторану не змогла вчасно відреагувати на те, що відбувається.

Як розповів "парнасівець" Костянтин Мерзлікін, інцидент стався о 21:30 за московським часом. Двоє кавказців кинули в Касьянова великий торт, а потім зникли на чотирьох машинах із ще 15 людьми, які перебували в залі та на вулиці. За словами Мерзлікіна, Касьянов написав заяву в поліцію.

Нагадаємо, 1 лютого голова Чечні Рамзан Кадиров опублікував у своєму "Інстаграмі" відеоролик з опозиціонером Михайлом Касьяновим, на який накладено фільтр у вигляді прицілу снайперської гвинтівки. "Касьянов приїхав до Страсбурга по гроші для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє", - йдеться в підписі до відео. Публікацію визнали прямою загрозою вбивством.

Згодом появу відео Кадирова з опозиціонером у прицілі гвинтівки пояснили заявою Касьянова про його намір повернути Крим Україні, якщо він "опиниться при владі".

Голова партії "Парнас" Михайло Касьянов і його заступник Володимир Кара-Мурза-молодший подали в ФСБ і Слідком РФ скарги на голову Чечні Рамзана Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram