ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура проведе балістичну експертизу зброї, з якої вбили підлітка під час погоні в Києві

Керівництво поліції поспішило заявити про законність дій своїх співробітників

Прокуратура має намір провести балістичну експертизу зброї працівників поліції, які в ніч проти 7 лютого в Києві під час переслідування автомобіля порушників застосували вогнепальну зброю, внаслідок чого загинув 17-річний пасажир автомобіля.

Про це в інтерв'ю одному з телеканалів повідомив прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко, інформують Українські новини.

"Буде проведено балістичну експертизу, щоб переконатися, хто саме стріляв і з якої зброї було вбито людину. Ми перевіримо, за яких обставин поліцейські прийняли рішення стріляти", - сказав він.

За його словами, керівництво поліції поспішило заявити про законність дій своїх співробітників, не очікуючи результатів службової перевірки.

В. Куценко відзначив, що у зв`язку з цим інцидентом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу, а саме за фактом убивства.

Нагадаємо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно патрульних, які застрелили людину під час нічної погоні за BMW. Прокуратура вилучила записи з камер відеоспостереження, взяла свідчення в поліцейських і свідків.

Провадження розпочато за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Паралельно розпочато провадження за ст. 345 КК - насильство стосовно співробітника правоохоронного органу.

Як повідомляли, в ніч проти неділі співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні.

Вона почалася в районі Севастопольської площі, де поліцейські помітили групу осіб, котрі сідали в автомобіль з алкоголем. Упродовж 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високій швидкості та неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого здійснили постріли по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва.

На вулиці Заболотного на півдні Києва автомобіль розвернуло. Однак коли патрульні вийшли з машин, BMW знову почав рух, збивши одного поліцейського і ледь не вдаривши другого. Однак незабаром після цього машина вилетіла в кювет.

Двоє пасажирів здалися відразу, водія довелося наздоганяти. Поранений пасажир помер через 10 хвилин.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram