ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ встановила особи тих, хто стріляв в активістів на Майдані

Поіменно назвати цих осіб прокурор відмовився в інтересах слідства.

ГПУ встановила особи тих, хто стріляв в активістів на Майдані
Роман Псюк

Генеральна прокуратура України встановила конкретних осіб, які стріляли в активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Про це в ефірі "Громадського" заявив прокурор Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Роман Псюк.

"На сьогодні сторона звинувачення напевне володіє даними про те, в окремих випадках, де кулі були виявлені в тілах. Ми точно знаємо, з чиєї зброї ці кулі були випущені. Тобто зі зброї яких людей ці кулі були випущені. Ці прізвища нами встановлені", - заявив прокурор.

За словами Романа Псюка, кулі були виявлені і безпосередньо в тілах загиблих, і на території місця трагедії: в фасадах будинків, на газонах, у стовбурах дерев.

"Зараз установлено 25 осіб. 18 бійців спецроти "Беркут", двох їхніх командирів, які також у розшуку. І п'ятьох осіб, які зараз перебувають під вартою", - зазначив Псюк.

Поіменно назвати цих осіб прокурор відмовився в інтересах слідства.

Нагадаємо, 5 лютого голови Служби безпеки і Генеральної прокуратури доповіли Президенту Петрові Порошенку про те, що знайдено зброю, з якої вбивали активістів на Майдані. Слідство вже довело, що саме з цієї зброї розстрілювали майданівців.

Також нагадаємо, що прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що наказ про застосування зброї проти активістів Євромайдану в центрі Києва віддавав особисто колишній президент України Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram