ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії торгова мережа запропонувала їжу в кредит

Найчастіше за кредитні гроші купують віскі, коньяк і делікатеси

У Росії торгова мережа запропонувала їжу в кредит

Торгова мережа у Владивостоці (Росія), відчувши падіння доходів громадян, вирішила підстьобнути продажу і запропонувала їжу в кредит.

Про це інформує Reuters.

"Накрити стіл для свята і розплатитися потім? Продуктова картка "Скатертина-самобранка", - оповіщає рекламний банер на сайті далекосхідної мережі супермаркетів "ВЛ-Март".

Щоб купити в борг їжу і напої, покупці "ВЛ-Марта" оформляють у кредит картку "Скатертина-самобранка" на суму до 10 тис. рублів строком до трьох місяців за ставкою 3-5 відсотків на місяць.

"Це хороша пропозиція, наприклад, для студентів, які хочуть відзначити складання іспиту, або для тих, хто вирішив організувати святковий стіл. А для нас це - підтримка трафіку", - розповіла начальник відділу маркетингу "ВЛ-Март" Євгенія Єреміч.

За словами Єреміч, акція не випадково з'явилася в скрутний для росіян час - пропозиція купити в кредит продукти харчування, напої та алкоголь актуальна на тлі урізування зарплат і зростання цін.

Росіяни, які звикли в ситні двотисячні купувати в кредит машини, холодильники і телевізори, в минулому році охолодили свій купівельний запал через зниження реальних доходів майже на 10 відсотків, що призвело до такого ж падіння оборотів рітейлу. У Примор'ї ситуація ускладнилася зростанням заборгованості із зарплати в півтора разу за останні місяці, повідомили місцеві ЗМІ.

За словами продавців, найчастіше за кредитні гроші купують віскі, коньяк і делікатеси. Пік продажів у кредит припав на передноворічні дні, а зараз на позикові гроші купують досить рідко.

Начальник відділу маркетингу пояснила, що ідея кредитів на покупку продуктів харчування та алкогольних напоїв виникла в прив'язці до свят, акція розрахована на термін з 15 грудня до 30 березня, але в разі успіху буде продовжена.

"Поки що у мене є дані тільки за грудень. За перші 15 днів акції картки оформили близько 80 осіб на суму приблизно 300 тис. рублів", - сказала Євгенія Єреміч.

Нагадаємо, за даними Россільгоспнагляду, з моменту вступу  в силу указу про знищення товарів, ввезення яких заборонено в межах продуктового ембарго, тобто з 6 серпня 2015 року, в Росії знищили майже 2,5 тис. тонн продуктів харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram