ГоловнаСуспільствоЖиття

Ватикан створив групу сповідників для серйозних гріхів

Понад тисяча "місіонерів милосердя" зможуть відпускати гріхи, які міг пробачити тільки сам понтифік

Ватикан створив групу сповідників для серйозних гріхів
Паломник, известный нам по утреннему фото
Фото: EPA/UPG

Спеціально набрана група священиків і ченців з розширеними повноваженнями відпущення гріхів починає місію, приурочену до позачергового Ювілейного року Римсько-католицької церкви.

Про це інформує Русская служба Би-би-си.

Особисті вибрані Папою Римським Франциском понад тисяча "місіонерів милосердя" протягом року зможуть відпускати гріхи, які у звичайний час міг пробачити тільки сам понтифік.

Серед таких гріхів - порушення таємниці сповіді, осквернення святих дарів і спроба вбивства папи.

Так звані суперсповідники роз'їдуться по всьому світу. Один із них планує поїздку до Австралії, інший відвідає громаду ескімосів у канадській Арктиці, йдеться в повідомленні.

У вересні стало відомо, що на час позачергового Ювілейного року, який розпочався 8 грудня 2015 року і триватиме до 26 листопада 2016-го, усім католицьким священикам дозволять відпускати гріх аборту.

Ювілейний рік, коли допускається можливість особливого відпущення гріхів, відзначають за традицією що 25 років, але понтифіки можуть оголошувати ювілейні роки поза встановленим порядком.

Про рішення провести позачерговий Ювілейний рік, присвячений темі милосердя, Папа Римський Франциск оголосив у березні.

Востаннє таке рішення ухвалював 2000 року Папа Іван Павло II.

Нагадаємо, 5 лютого стало відомо про заплановану зустріч голови Російської православної церкви Кирила і Папи Римського Франциска. Патріархи 12 лютого зустрінуться на Кубі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram