ГоловнаСуспільствоЖиття

Захисники велотреку і противники будівництва незаконної 25-поверхівки вийшли на мітинг під КМДА

Активісти вимагають втручання влади.

Захисники Київського велотреку й протестувальники проти незаконного будівництва за адресою Святошинський провулок, 2 провели сьогодні мітинги під будівлею КМДА.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, представники велосипедної спільноти вимагають розібратися із самовільним будівництвом автопаркінгу на території велотреку. А також зупинити нецільове використання коштів, виділених Київрадою на реставрацію велотреку, припинити виділення земельних ділянок, що належать йому, і створити робочу групу з питань велотреку з-поміж представників громадськості, КМДА і депутатів Київради. Крім того, вони виступають за проведення відкритого конкурсу зі створення Центру велосипедної культури і за реконструкцію велотреку.

Другу групу протестувальників представляли активісти і кияни, які вимагали зупинити незаконне будівництво у Святошинському провулку. Там, за наявною інформацією, між наявними будинками намагаються втиснути 25-поверхову висотку. У цій справі є вже три кримінальні провадження, але вони не сприяли припиненню будівельних робіт.

Учасники обох акцій вийшли на публічний протест, щоб звернути увагу київської влади на те, що відбувається, і припинити протизаконні дії.

Зазначимо, що в червні 2015 року велотрек повернули в державну власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram