ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі проспект Бойка перейменують у Героїв АТО

Пізніше планується провести голосування серед жителів міста

У Маріуполі проспект Бойка перейменують у Героїв АТО
Фото: Виктория Савицкая

Один із центральних проспектів у Маріуполі Донецької області - колишній проспект Ілліча, який нині називається проспектом Володимира Бойка, - планують перейменувати на проспект імені Героїв АТО.

Про це повідомляє офіційний сайт Маріупольської міської ради.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з найменування вулиць, згодом заплановано провести голосування у вигляді опитування жителів міста.

Раніше на сесії міської ради це питання розглядали і проспект назвали на честь Володимира Бойка (почесний президент Маріупольського комбінату ім. Ілліча, президент футбольного клубу "Іллічівець" і колишній народний депутат, - ред.).

Однак дружина звернулася до міського голови з проханням не називати на честь її покійного чоловіка проспект. Вона аргументувала це тим, що Володимир Бойко за життя був дуже скромною людиною і завжди вважав, що пам'ять про людей мусить "жити" у їхніх вчинках і справах, а не в назвах об'єктів топоніміки.

Тому комісія запропонувала перейменувати проспект Ілліча у проспект Героїв АТО.

Також на засіданні запропонували перейменувати вулицю Енгельса на вулицю Савчука. Однак комісія не підтримала цю пропозицію. Основним аргументом стала думка громадськості і насамперед жителів цієї вулиці, які більше схиляються до інших назв. Ще членам комісії не надали підтверджувальних документів від родичів, котрі дають згоду на надання вулиці імені померлого керівника.

Нагадаємо, Україна перейменує населені пункти в Криму і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram