ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму проводять нові обшуки у будинках кримських татар

Після обшуку Ельдара Селямієва вивезли в невідомому напрямку

У Криму проводять нові обшуки у будинках кримських татар
Архивное фото
Фото: 15minut.org

Голова Центрвиборчкому Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомив про нові обшуки, які проводять російські силовики у будинках кримських татар.

Про це повідомляє сайт "Крым.Реалии".

Сьогодні, 12 лютого, у родині Ельдара Селямієва у селищі Вікторівка Бахчисарайського району провели обшук. Після цього чоловіка вивезли в невідомому напрямку.

"Рідні не можуть пояснити ні те, хто проводив обшук і на якій підставі, ні те, куди вивезли Ельдара", - повідомив Смедляєв.

Інші подробиці невідомі. Коментарі правоохоронних органів у Криму, підконтрольних Росії, відсутні.

Нагадаємо, 11 лютого у Криму відбулися обшуки у будинках кримських татар. Пізніше "прокурор" Наталія Поклонська заявила про затримання чотирьох осіб у рамках кримінальної справи за фактом діяльності "терористичної організації "Хізб ут-Тахрір". Це не татари - це терористична організація. Ми не робимо розбивання за національністю", - заявила Поклонська.

Водночас муфтій України Саїд Ісмагілов повідомив про затримання 12 осіб, двох із яких після допиту відпустили. У Меджлісі назвали нинішні обшуки новою хвилею репресій проти кримських татар.

Сьогодні МЗС України зажадало від Росії відпустити затриманих, а також закликало світову спільноту посилити тиск на країну-окупанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram