ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура встановила усіх винних у злочинах проти Євромайдану в Сумах

Міліціонер, який віддавав наказ розганяти людей, ховається в Росії

Прокуратура встановила усіх винних у злочинах проти Євромайдану в Сумах
Фото: Twitter

Прокуратура Сумської області встановила усіх винних у злочинах проти учасників мирної акції протесту - Євромайдану - в Сумах у січні 2014 року.

Про це заявив прокурор області Віталій Матвійчук, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що 26 січня 2014 року міліція розігнала протестувальників, витіснивши їх із приміщення облради із застосуванням сили, унаслідок чого травми отримали 13 активістів.

"Встановлено усіх посадових осіб правоохоронних органів, які віддавали злочинні накази, встановлено усіх прокурорів і суддів, які ухвалювали незаконні рішення", - сказав Матвійчук.

Він також повідомив, що до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника обласної міліції, який віддавав наказ витісняти людей з будівлі облради. За словами прокурора, він перебуває в розшуку і, за оперативною інформацією, ховається в Росії.

"Прокуратура Сумської області направила до суду шість кримінальних проваджень щодо сімох осіб: це заступник начальника обласної міліції, колишній прокурор області, два прокурори прокуратури Сум, слідчий міліції, два судді місцевих судів Сум. Наразі проводиться розслідування ще одного кримінального провадження, яке залишилося, - щодо рядових співробітників міліції, які заподіяли тілесні ушкодження громадянам під час витіснення їх із будівлі обласної ради. У цьому провадженні призначено портретні комплексні експертизи та експертизи відеозаписів", - підсумував Матвійчук.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура заявила, що встановила особи тих, хто стріляв в активістів на Майдані у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram