ГоловнаСуспільствоЖиття

Дочка Бориса Нємцова випустила книжку про батька

Поки що "Розбудити Росію" вийшла тільки в Німеччині

Дочка Бориса Нємцова випустила книжку про батька
Жанна Немцова
Фото: tvrain.ru

Журналістка Жанна Нємцова випустила в Німеччині книжку під назвою "Розбудити Росію", присвячену її батькові, російському опозиціонеру Борису Нємцову.

Про це інформує Deutsche Welle.

Як наголошується, в книжці Жанна Нємцова, як ніколи її батько, піддає жорсткій критиці політику нинішнього президента РФ Володимира Путіна і "агресивну російську пропаганду".

За словами Нємцової, російські державні ЗМІ "грубо порушують права людини" і є "невід'ємною частиною репресивного державного апарату"."Я хочу, щоб мого батька не забували - і підтримати всіх, хто бореться за свободу в Росії", - пише дочка політика в книжці.

Жанна Нємцова, що нині працює на Deutsche Welle, написала свою книгу в Німеччині, куди вона поїхала через погрози, що надходили їй у соцмережах. Поки що "Розбудити Росію" вийшла тільки в ФРН, проте опозиційне видання "Нова газета" публікує на своєму сайті фрагменти з книжки. На німецьку мову книжку переклав відомий журналіст Борис Райтшустер.

Нагадаємо, російська опозиція подала в мерію Москви заявку на проведення маршу пам'яті Бориса Нємцова. Ходу за участю до 50 тис. чоловік планують провести 27 лютого. Опозиціонери хочуть пройти від Слов'янської площі через Великий Москворецький міст до кінця Малого Москворецького мосту. Проведення мітингу не планується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram