ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час смертельної гонитви за BMW у Києві поліцейські випустили 34 кулі, - МВС

Ця справа - тест на зрілість для всіх

Під час смертельної гонитви за BMW у Києві поліцейські випустили 34 кулі, - МВС
Фото: www.most-odessa.info

Співробітники патрульної поліції Києва під час погоні за автомобілем, що закінчилася застосуванням зброї і загибеллю 17-річного хлопця, використали 34 патрони, а не 77, заявив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в блозі на Espreso.tv.

"Категорично спростовую інформацію про 77 пострілів під час нічної погоні за горезвісним BMW. Насправді троє лейтенантів поліції разом використали 34 патрони: один зробив один постріл, другий - 22, третій - 11. Це включає попереджувальні постріли. Переконаний: зараз не ті часи, щоб поліція грала в пацифістське, беззбройне потурання агресивним порушникам. Країна перенасичена нелегальною зброєю і вибухівкою з фронту. Війна об'єктивно збільшує рівень криміналізації суспільства", - зазначив А. Шевченко.

Всі крапки над "і" в фатальний нічній гонитві 7 лютого має розставити слідство прокуратури, впевнений спікер МВС.

"Ця справа - це тест на зрілість для всіх: для суспільства - до якої міри воно буде терпіти агресивних правопорушників на дорогах, і для правосуддя - наскільки справедливо каратимуть за фатальні помилки поліцейських, які неодмінно були, є і будуть", - вважає Шевченко.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, яке пересувалося на дуже високих швидкостях і неодноразово порушувало інші правила дорожнього руху, зокрема виїжджало на зустрічну смугу руху.

Під час під'їзду до перехрестя проспекту Перемоги та Окружної дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого був відкритий вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно патрульних за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Їх усунули від роботи на час розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram