ГоловнаСуспільствоЖиття

Хрещатик вирішили не перекривати на вихідні через брудне повітря

СЕС вважає, що піші прогулянки центральною вулицею Києва небезпечні

Хрещатик вирішили не перекривати на вихідні через брудне повітря
Фото: EPA/UPG

Департамент транспортної інфраструктури КМДА повідомив про відмову від практики перекриття центральної вулиці Києва Хрещатик на вихідні і свята.

У п'ятницю ввечері на фейсбуці департаменту з'явився запис, у якому йшлося, що "з 13 лютого 2016 року рух автомобільного транспорту по вулиці Хрещатик у вихідні та святкові дні відкрито".

Однак в суботу вона зникла. Замість неї з'явився коментар департаменту, в якому пояснюються мотиви мерії. Зокрема, чиновники зазначають, що останнім часом найбільші свята приймає не Хрещатик, а інші райони - Поділ, в тому числі Контрактова площа, Набережна Дніпра, Михайлівська та Софійська площі. Відповідно, на вихідні і у свята більшість відпочивальників приходять туди.

"Також ми вивчаємо можливість зменшити рівень екологічного навантаження на вулиці центральної частини міста, як нам рекомендує Держсанепідслужба. Вже давно її експерти б'ють на сполох з приводу перевищення рівня СО [чадний газ] і CO₂ [вуглекислий газ] на вулиці Хрещатик у зв'язку з нерівномірним транспортним навантаженням і активно наполягають на небезпеці для прогулянок людей у цій зоні", - наголошується в повідомленні.

Відмову від перекриття Хрещатика названо експериментом з вивчення ефекту від такого рішення. "Тим більше, що у разі необхідності провести саме на Хрещатику будь-які заходи, обмежити там тимчасово рух не викликає особливих проблем і надасть всім охочим можливість пішої прогулянки у ці дні", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Хрещатик раніше перекривали для проїзду щосуботи з 19:00 до 22:00 і щонеділі з 10:00 до 22:00. У святкові та неробочі дні релігійних свят рух вулицею було закрито з 8:00 до 22:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram