ГоловнаСуспільствоЖиття

Поклонська подала позов про заборону Меджлісу в Криму

"Прокурор" звинуватила кримських татар в екстремізмі

Поклонська подала позов про заборону Меджлісу в Криму
Фото: livejournal.com

"Прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська підписала заяву до Верховного суду про заборону Меджлісу кримсько-татарського народу на території півострова.

Як повідомляє російське інформагентство ТАСС, позов подано на підставі статті 9 ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності".

При цьому Поклонська заявила, що прохання заборонити організацію нібито надходять від самих кримських татар, в тому числі від керівників організацій. Копію позову вона вручила заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялову.

"У зв'язку з тим, що голова Меджлісу Рефат Чубаров переховується від органів слідства і перебуває наразі в розшуку за злочини, у вчиненні яких висунуто звинувачення; відповідно до ваших пояснень, внутрішніх документів Меджлісу, ви представляєте інтереси Меджлісу в Криму, є першим заступником голови, я вам вручаю копії документів, заяву до Верховного суду Республіки Крим про заборону діяльності громадського об'єднання", - заявила Поклонська.

Нагадаємо, 11 лютого в Криму провели обшуки в будинках кримських татар. Поклонська заявила про затримання чотирьох осіб в рамках кримінальної справи за фактом діяльності "терористичної організації "Хізб ут-Тахрір". Це не татари - це терористична організація. Ми не робимо розбивання за національністю", - заявила вона. 12 лютого обшуки у кримських татар поновилися.

Делегація України направила офіційного листа голові Ради Безпеки ООН, у якому висловила глибоку стурбованість протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Криму проти кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram