ГоловнаСуспільствоЖиття

У Петербурзі заборонили марш пам'яті Нємцова в центрі міста

У погодженні маршруту маршу пам'яті Бориса Нємцова відмовила також влада Нижнього Новгорода

У Петербурзі заборонили марш пам'яті Нємцова в центрі міста
Немцов и Кара-Мурза(в центре) во время митинга
Фото: Wikipedia

Влада Санкт-Петербурга відмовилася погоджувати проведення маршу пам'яті Бориса Нємцова в центрі міста, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Як альтернативу організаторам запропонували маршрут у Полюстровському парку, розташованому на околиці.

Як повідомив один із заявників акції Вадим Суходольський, спочатку заявка подавалася на той самий маршрут, що і в минулому році: від метро "Горьковская" до Марсового поля, де планувався мітинг.

Запропонований владою маршрут у Полюстровському парку Вадим Суходольський назвав вкрай незручним, оскільки до парку важко добратися на громадському транспорті.

Організатори принципово наполягають на марші в центрі міста і мають намір продовжити переговори з мерією.

Як повідомляється, раніше в узгодженні маршруту маршу пам'яті Бориса Нємцова відмовила влада Нижнього Новгорода.

У Москві організатори маршу поки що не отримали відповідь на свою заяву, подану 12 лютого Партією народної свободи. У столиці РФ організатори акції в річницю вбивства опозиційного політика хотіли б пройти маршрутом від Слов'янської площі до Великого Москворецького мосту, щоб мати можливість вшанувати пам'ять Бориса Нємцова на місці його загибелі.

Борис Нємцов був застрелений на Великому Москворецькому мосту в центрі столиці ввечері 27 лютого 2015 року. У опозиціонера потрапили чотири кулі, він помер на місці. 1 березня 2015 року в Москві пройшла траурна хода в пам'ять про опозиціонера.

Нагадаємо, дочка Бориса Нємцова Жанна видала книжку "Розбудити Росію", присвячену батькові. У книжці Жанна Нємцова, як ніколи її батько, жорстко критикує політику нинішнього президента РФ Володимира Путіна і "агресивну російську пропаганду". Поки що "Розбудити Росію" вийшла тільки в ФРН, проте опозиційне видання "Нова газета" публікує на своєму сайті фрагменти з книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram