ГоловнаСуспільствоЖиття

У патрульну поліцію Києва прийшли з обшуком працівники прокуратури (оновлено)

Справа стосується смертельної погоні у ніч на 7 лютого

У патрульну поліцію Києва прийшли з обшуком працівники прокуратури (оновлено)

Працівники прокуратури проводять обшуки у будівлі патрульної поліції Києва.

Про це повідомило джерело у правоохоронних органах, інформують "Українські новини".

За його словами, слідчі дії проводять у рамках розслідування кримінального провадження про вбивство 17-річного підлітка, якого застрелили поліцейські під час погоні.

Раніше адвокат родичів підлітка заявив, що встановлено особу поліцейського, який стріляв.

Оновлення. Прес-служба Національної поліції підтверджує, що прокуратура вилучила документи в Управлінні патрульної поліції Києва.

"Сьогодні, 16 лютого, працівники столичної прокуратури прибули в Управління патрульної поліції Києва, де проводять слідчі дії - виїмку документів. Слідчі дії проводять на підставі постанови слідчого судді", - сказано в повідомленні.

Представник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Юлія Коваль зазначила, що відео нічного переслідування і необхідні документи поліцейські передали слідчим одразу після того, як ця подія відбулася. Ці матеріали слідчі повинні були передати в органи прокуратури.

Водночас представник прокуратури Володимир Сотниченко заявив, що обшуки проводять у зв'язку з тим, що "подія спричинила значний суспільний резонанс". Він також повідомив, що про результати обшуків буде повідомлено згодом.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб з алкоголем, котрі сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські марно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Під час під'їзду до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого відкрили вогонь по колесах. Одна з куль влучила у 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Прокуратура Києва порушила стосовно патрульних кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Їх відсторонили від роботи, поки триває розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram