ГоловнаСуспільствоЖиття

Мерія доручила прибрати рекламу "Розетки" зі станції метро "Вокзальна"

На встановлення рекламної вивіски не давалося відповідного дозволу

Влада Києва має намір демонтувати рекламну вивіску інтернет-магазину "Розетка", встановлену на вестибюлі станції метрополітену "Вокзальна".

Про це повідомив секретар Київської міськради, заступник мера Володимир Прокопів у Фейсбуці.

"За межею здорового глузду. Це я про гігантську рекламу інтернет-магазину на станції метро "Вокзальна". Хочеться взяти в руки "болгарку" і власноруч повернути пам'ятнику архітектури естетичний вигляд. Але на відміну від тих, хто причетний до цього неподобства, ми підемо правовим шляхом", - написав Прокопів.

Фото: facebook.com/volodymyr.prokopiv

Він повідомив, що провів переговори з керівником КП "Київреклама" Наталією Гончаровою, яка вивчає дозвільну документацію, і, за її словами, та явно містить порушення.

Також з'ясувалося, що управління охорони культурної спадщини, під опікою якого перебуває будівля вестибюля, не давало дозволу на встановлення цієї реклами.

"Думаю, через кілька днів конструкцію демонтують і про перейменування "Вокзальної" на "Розетку" жартувати не доведеться", - додав чиновник.

Нагадаємо, наприкінці листопада Федерація профспілок України підписала договір про відновлення Будинку профспілок у центрі Києва. Частину коштів на реконструкцію будівлі мала дати МТС. В обмін компанія хотіла розмістити на будівлі банер із написом Vodafone (під цим брендом працює мобільний оператор МТС).

7 грудня з Будинку профспілок зняли банер з лелеками і написом "Слава Україні! Героям слава!", який висів там з минулого року. На його місці прикріпили інший, який планували розгорнути.

9 грудня уряд звернувся до Федерації профспілок з рекомендацією зняти комерційну рекламу з будівлі, а вранці 10 грудня київська влада повідомила, що не видавала дозволів на встановлення рекламного банера на Будинку профспілок. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ця реклама є незаконною і її слід демонтувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram