ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти погодилися пропустити російські вантажівки назад у РФ у відповідь на розблокування українських автомобілів

Рішення прийнято заради громадян України, заблокованих у Росії

Активісти погодилися пропустити російські вантажівки назад у РФ у відповідь на розблокування українських автомобілів
Блокирование российских фур в Житомирской области
Фото: facebook.com / Рух Автомайдан Житомир

Координатори Всеукраїнської акції блокування транзиту російських вантажівок на території України погодилися пропустити російські вантажівки назад у Росію у відповідь на розблокування українських автомобілів, вантажів і водіїв, які курсують через кордони Росії в напрямку України.

Про це написав голова організації "Карпатська Січ - націоналісти Закарпаття" Тарас Деяк у Facebook.

Згідно з повідомленням, рішення прийнято відповідно до ситуації, яка склалася на 16 лютого 2016 року, а також домовленістю Кабінету Міністрів із представниками Російської Федерації.

"Робимо це заради українців, зокрема, наших земляків-закарпатців, яких чимало залишилося "заручниками" в Росії без можливості виїхати додому. Ми вболіваємо за кожного українського громадянина і закликаємо до цього владу. І просимо вжити всіх заходів для запобігання конфліктів і якнайшвидшого проїзду українців у цю країну", - сказано в заяві активістів.

Разом із тим вони обіцяють продовжувати моніторинг на кордонах і основних шляхах сполучення в державі та залишають організовані мобільні групи, які в разі потреби будуть оперативно реагувати на ситуацію.

Нагадаємо, у відповідь на блокування Росією транзиту українських товарів в Азію в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників. Їх блокували в трьох західних областях - Закарпатській, Волинській і Львівській, а також у Житомирській області. Учасники акцій вимагають від Кабміну припинити торговельні відносини з Росією.

14 лютого Росія заборонила переміщення українських фур на своїй території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram