ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську невідомі зняли портрет Степана Бандери на в'їзді в місто

"Вбудований" активістами замість портрета Леніна меморіальний знак проіснував півтора місяця

У Дніпропетровську невідомі зняли портрет Степана Бандери на в'їзді в місто
Фото: Радио Свобода

У Дніпропетровську невідомі демонтували портрет Степана Бандери на в'їзді в місто зі східного напрямку, з боку Донбасу, повідомляє Радио Свобода.

Імпровізований меморіальний знак, "вбудований" активістами замість портрета Володимира Леніна в зображення ордена на написі "Дніпропетровськ", проіснував півтора місяця.

Ініціатор акції встановлення портрета Бандери Максим Дорофеєв повідомив, що активісти поки що не вирішили, чи будуть відновлювати зображення Бандери на в'їзді в місто. Поки що вони хочуть зосередитися на "просвітницькій роботі з персоналії Бандери серед населення".

Власноруч виготовлений пам'ятний знак Степану Бандері на в'їзді до Дніпропетровська активісти встановили 30 грудня. За словами організаторів, акція була приурочена до дня народження провідника ОУН, який відзначається 1 січня. Учасники акції назвали встановлення зображення Бандери замість Леніна спробою допомогти з "декомунізацією" міста власними силами.

Нагадаємо, 5 лютого невідомий "замінував" пам'ятник лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram