ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура РФ присудила рік виправних робіт для жінки за репости про Україну в соцмережах

Настільки м'яке покарання прокурор пояснила тим, що у Вологженінової є маленька дитина і вона раніше не була судима

Прокуратура РФ присудила рік виправних робіт для жінки за репости про Україну в соцмережах
Фото: www.e1.ru

У Залізничному суді Єкатеринбурга (Росія) 17 лютого звинуваченій в екстремізмі Катерині Вологженіновій - продавцеві магазину і матері-одиначці, яку судять за репости в соцмережі "ВКонтакте", прокурор присудила рік виправних робіт з відрахуванням 10 відсотків заробітку в дохід держави.

Про це повідомляє місцевий сайт Е1.

Настільки м'яке покарання прокурор пояснила тим, що у Вологженінової є маленька дитина і вона раніше не була судима.

Читаючи звинувачення, прокурор зазначила, що стаття, яку поставили Вологженіновій, раніше не застосовувалася, але в нових обставинах вона стала актуальною, йдеться в повідомленні.

"Звинувачення не буде давати оцінку відносинам України і Росії, оскільки кримінальне право є аполітичним, - заявила прокурор. - Однак у зображеннях, розміщених на сторінці, є інформація, спрямована на розпалення ненависті і ворожнечі до росіян, добровольців з Росії".

Нагадаємо, Катерину Волгоженінову звинувачують в "сприянні терористам" за лайки і репости матеріалів про Україну в соцмережах. ФСБ визначило цю діяльність екстремістською.

Співробітники російських спецслужб увірвалися до Вологженінової з обшуком під приводом ремонту кабелю та вилучили комп'ютер, планшет і телефон, а напередодні суду заблокували всі її банківські рахунки і картки.

Крім того, ще до вироку суду її прізвище внесли до списку "поплічників терористів" на головній сторінці сайту Федеральної служби фінансово-бюджетного нагляду Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram