ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарх Кирило помолився в Антарктиді

Голова РПЦ провів водосвятний молебень і панахиду за 64 загиблими полярниками

Патріарх Кирило помолився в Антарктиді
Фото: inforesist.org

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 17 лютого помолився в Троїцькому храмі на російській антарктичній станції Белінсгаузен на острові Ватерлоо.

Про це повідомляють РИА Новости.

Голова Російської Православної Церкви помолився про всю земну кулю і закликав до цього полярників, відзначивши "підвищену духовну енергетику" Антарктиди, йдеться в повідомленні.

"Коли я сьогодні освячував воду в Антарктиді, я думав про всю земну кулю, що під нами, і молився за Боже творіння", - сказав патріарх.

У невеликому дерев'яному єдиному постійному храмі Антарктиди він провів водосвятний молебень і панахиду за 64 полярниками, які загинули в цій місцевості.

Нагадаємо, 12 лютого в міжнародному аеропорту імені Хосе Марті в Гавані, Куба, відбулася зустріч голів Російської Православної і Католицької церков Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Папи Римського Франциска. Після більш ніж двогодинної бесіди за зачиненими дверима ієрархи підписали спільну декларацію.

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) заявила, що розчарована спільною заявою Папи Римського Франциска і предстоятеля Російської православної церкви (РПЦ) Кирила. У Київському патріархаті називають неприйнятною ситуацію, коли рішення про Україну й українські церковні та громадські справи приймають без представників України, ігноруючи їхню думку і позицію.

Голова Української греко-католицької церкви Святослав закликав віруючих не драматизувати заяву Папи Римського Франциска і предстоятеля Російської православної церкви Кирила, хоча вона й викликає багато запитань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram