ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області затримано зловмисника, який втік з-під варти з суду

Утікачеві і його спільнику загрожує від 5 до 8 років

У Харківській області затримано зловмисника, який втік з-під варти з суду
Фото: Макс Левин

У Харківській області вдень 17 лютого під час конвоювання зловмисник, якого звинувачують у незаконному заволодінні транспортними засобами, втік з приміщення Дергачівського районного суду.

Про це інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

Згідно з повідомленням, підсудний несподівано відштовхнув конвоїра і вибіг на вулицю. Там він сів в автомобіль ВАЗ-2106, який чекав на нього біля входу, й утік з місця події.

Співробітники поліції через кілька годин затримали втікача і його спільника.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Дії поліцейських Дергачівського відділу поліції, які здійснювали конвоювання підозрюваного, вивчає обласна прокуратура. Досудове розслідування проводять за ч.1. ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Також розпочато службову перевірку щодо зазначених працівників підрозділу. За результатами перевірки буде вжито жорстких заходів дисциплінарного впливу, аж до звільнення з лав поліції.

Нагадаємо, наприкінці січня затримали двох підозрюваних у викраденні зброї у військовослужбовця в пункті пропуску "Піски" в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram